image

Jose Antonios udfordring er at bestige det højeste punkt på Den Iberiske Halvø.

Jose Antonios udfordring er at bestige det højeste punkt på Den Iberiske Halvø.

image

 

 

Mød Jose Antonio
Alder: 43
Land: Spanien
Hæmofili A
Udfordring: At bestige det højeste punkt på Den Iberiske Halvø

 

 

Mød Núria
Alder: 42
Land: Spanien
Rolle på rejsen: Verdensmester i ultraløb

image

Jeg hedder José Antonio, og jeg er født i Alicante (Spanien). Da jeg var 7 måneder, flyttede min familie til Madrid på grund af min sygdom, hæmofili, så jeg kom tættere på det hospital, hvor jeg har fået behandling for min sygdom lige siden.
Som barn var jeg meget glad. Jeg løb og legede som alle andre børn. Det var måske med risiko for mig selv, men det, jeg lærte i barndommen, har utvivlsomt hjulpet mig videre i livet.
Mit livsmotto, som altid har hjulpet mig med at opnå det umulige, er "min frygt er min partner, og mit mod er min styrke".
I dag har jeg et kompliceret liv, men takket være min indstilling og udholdenhed har jeg fået opfyldt min drøm: at skrive en bog om mit liv.
Min store udfordring er at nå det højeste punkt på Den Iberiske Halvø (3.478 meter) og at se op på himlen og give min far et eksemplar af min bog, fordi han beskytter mig deroppe fra.

Blog 1: En umulig drøm

At genopdage mine glemte drømme

Da jeg genoptog mit liv med sport efter en ankelskade som følge af artropati, fik jeg en ny chance i livet. 48 timer efter operationen, da jeg havde overvundet al min frygt, kunne jeg gå uden krykker. Jeg var taknemmelig for det vigtige arbejde, mine læger havde udført. Jeg havde gennemført endnu en udfordring i mit liv, sammen med min ven hæmofili, som nogle gange bringer mit liv i fare, enten på grund af en blødning eller et fald.

Jeg arbejder på at klare udfordringerne i mit liv.

Jeg opfatter mig selv som alle andre, men samtidig er jeg anderledes. Fra en meget ung alder lærte jeg, at mit liv ikke ville blive nemt, og at jeg ville være nødt til at arbejde mig igennem tingene på min egen måde.

Selv med en skadet ankel kunne jeg nå højder over 2.000 meter, men smerterne afholdt mig fra at bestige bjerget. Med operationen gav lægerne mig endnu en chance for at blive gladere og genoptage mit aktive liv. Jeg vender altid tilbage til de erfaringer, som livet har lært mig, når jeg vil opnå noget ekstraordinært. Grundtræning fra bunden for at nå et meget højt niveau.

Mit træningsforløb (se tabellen)

ÅR/RUTE

AKTIVITET

KM

HØJDE

BEDØMMELSE

FORBEREDELSE

 

2015

Globe

Trekking

 

 

 

2.265 m o.h., 7,5 km

Nem rute, stabilt terræn, 6 timer med mange stop

Inaktiviteten tærede på mig. Min grundtræning var ikke nok. Vi fortsatte med regelmæssig træning i to uger med 7 km gang og udstrækning.

Jeg begynder at træne overkroppen med 15 minutters vægttræning hver anden dag. Sund kost, der omfatter alle fødevarer.

2015

Las Machotas (Madrid)

Trekking

 

 

1.466 m o.h., 10 km

Nem rute, stabilt terræn, 7 timer med mange stop

Træningen begyndte at have effekt, så jeg fortsatte med to dages gang og to gange vægttræning a 15 minutter. Jeg begyndte også at træne på en vibrationsplade i 5 minutter hver tredje dag.

2015

Peñalara (Madrid)

Trekking

 

2.428 m o.h., 12 km

Moderat rute og løst og stenet terræn, 8,5 timer med sporadiske stop

 

Jeg nåede himlen over Madrid for anden gang i mit liv, og jeg begyndte igen at drømme om at bestige alle de højeste bjerge omkring Madrid.

Jeg øgede min træning med ekstra cykeltræning i 10 minutter hver dag og begyndt at begrænse fedtindholdet i mine måltider.

 

Et år, hvor jeg genoplevede glæden ved sport ved at starte med helt grundliggende træning og føje mere til lidt efter lidt, indtil det lykkedes mig at bestige det højeste bjerg i Madrid. Mentalt blev jeg også stærkere.

Giv aldrig op, og forbered dig fysisk og mentalt.

I 2016 begyndte jeg at arbejde på forbindelsen mellem krop og psyke med tanke på min fars råd om aldrig at give op.

Hvis min største og sidste drøm skal gå i opfyldelse, skal jeg passe godt på mig selv og give mig selv tilladelse til at komme mig efter en krævende træningssession. Når jeg har dyrket sport, tænker jeg altid på de råd, som mine læger har givet mig, siden jeg var barn: lindring med koldt vand og is, tilstrækkelige pauser og lette bevægelser med leddene, når de har fået lov til at slappe af, så de forbliver aktive. Denne metode giver mig styrke og reducerer mine muskelsmerter markant. Eftersom jeg har valgt en risikofyldt sportsgren, er jeg konstant på vagt, og jeg ved, hvordan jeg beskytter mig selv med hånd-/fod-/benvarmere, passende tøj og robuste støvler, der beskytter min ankel, og så selvfølgelig min faktormedicin, hvis der sker noget alvorligt.

Blog 2: Drømmen fortsætter: Tro kan flytte bjerge

Lad os fortsætte med min anden tabel over succeser, tiltagende træning og personlige tanker omkring opfyldelsen af min drøm. Tro kan flytte bjerge! Det er den holdning, jeg konstant gør brug af for at opnå mine mål.

Det kræver en ukuelig vindermentalitet, som der skal arbejdes på dagligt. Inden jeg går i gang med en bjergbestigning, studerer jeg ruten nøje og analyserer alle potentielle faremomenter for at styrke min mentale tro.

Vekslen med andre sportsgrene

For at forbedre min præstation begyndte jeg at arbejde med min personlige forberedelse, herunder nye aktiviteter, for at træningen ikke skulle blive for belastende, og jeg begyndte at veksle mellem mountainbiking og kanosejlads for at være sikker på, at jeg fik et aktivt og varieret træningsprogram. Jeg overså dog noget fundamentalt, herunder god ernæring.

ÅR/RUTE

AKTIVITET

KM

HØJDE

BEDØMMELSE

FORBEREDELSE

2016

Faldas pico lobo

(Guadalajara)

Trekking

 

 

 

2.120 m o.h., 11 km

Moderat og kompliceret rute gennem stenet terræn, som ikke var særligt stabilt, kvælende varme i 7 timer.

Dette var en vigtig psykologisk test, og jeg valgte den for sværhedsgraden på grund af skiliftene. Træningen var to gange om ugen og omfattede flere vægte, cykling og øget træningsintensitet på platformen.

2016

Lagoons and Bird's Nest

(Madrid)

Trekking

 

 

2.334 m o.h., 5 km

Svær rute i tøvejr, glat og farligt terræn i 8 timer.

Tag en risiko, og fuldfør! Det er min holdning!  Med langvarig og varieret træning lykkedes det mig at fuldføre Bird's Nest for tredje gang

2016

Honey Beak

(Madrid)

Trekking/klatring

 

 

1.564 m o.h., 5 km

Nem rute, fokus på at afslutte 3,5 timer

Du starter gående men ender halvt klatrende.

Det lykkedes mig at klatre op ad denne legendariske top uden reb og sele.

 

 

 

2016

2.017 m o.h. Svær Bird's Nest med sne og is ved 2.334 meter over havet

16 km og 8 timer og konstante stop på grund af det farlige terræn

Fordi vi ikke kendte den side af bjerget og havde begrænset udstyr med, måtte vi vende tilbage 100 meter fra toppen.

Blog 3: Det kræver en indsats at fuldføre.

Vi nåede til mine sidste forberedelser, inden jeg skulle prøve at opnå min drøm, men jeg kæmpede stadig med den mentale del. Min coach, Nuria Picas, med et imponerende cv med enorm erfaring i bjergbestigning ankom for at hjælpe mig med at få styr på den del. Jeg talte med hende om min træning og mine resultater, og hendes psykologiske råd hjalp mig rigtig meget med at få lagt de sidste brikker i puslespillet og acceptere det risikoniveau, som det kræver at fuldføre.

Det var allerede lykkedes mig at bestige flere bjerge i Madrid på 2.000 meter mere end én gang, men for at indfri min drøm om at nå toppen af Den Iberiske Halvø havde jeg brug for endnu mere mental styrke. Denne gang kunne jeg imidlertid få hjælp og rådgivning af min coach.

Blog 4: Min udfordring

I 2019 lykkedes det mig at nå meget farlige og meget svære højder på over 2.000 meter. Det lykkedes mig at bestige 8 legendariske bjergtoppe, herunder "Reventón" og "Siete Picos"; sidstnævnte på en enkelt dag. Det var nogle meget sten- og klippefyldte bjerge (ikke det bedste terræn for min ankel), hvilket gjorde mig nervøs, men gradvist lykkedes det mig at overvinde den mentale udfordring ved at visualisere min ankomst til toppen, det mål jeg ikke havde nået endnu.

Mine præstationer var gode, men ikke tilstrækkelige til at nå mine mål, og jeg var klar over, at jeg bare måtte prøve endnu hårdere. I 2019 skruede jeg min træning op til højeste niveau. Uanset hvor meget tid jeg havde, sørgede jeg for at gennemføre 8 timers træning om dagen, 10 km om dagen i skiftevist hurtigt tempo og løb, vægttræning, mavebøjninger, armbøjninger og udstrækning tre dage om ugen og bjergbestigning i weekenderne.

Min fysiske udholdenhed og min vindermentalitet var grundstenen, men jeg havde også brug for relevant teknisk information, så tak til min coach, Nuria Picas, for hendes uundværlige anbefalinger og råd om de udfordringer, jeg ville møde på min vej, såsom højdesyge og det barske terræn. Nuria forstod mig og mine udfordringer, og jeg tog den nødvendige risiko for at udleve dette eventyr.

image

Blog 5: Finale

Jeg har nået 93 % af mit præstationsniveau. Kun 7 % af min indsats afhænger af held og den frygt, der nogle gange har stoppet mig. Jeg troede på mig selv, og jeg ville bestige Den Iberiske Halvø i juli 2019.

image
image
image

 

 

Det er muligt at leve et godt liv med hæmofili.

Klik her for at læse mere om de mange muligheder for at få et godt liv med hæmofili.

NP-8959