Rejse

At rejse er at leve!

At rejse er at leve!

“At rejse er at leve,” lyder H.C. Andersens berømte ord. Mange af os elsker at rejse, men det giver også udfordringer – og for personer med hæmofili kan det indebære nogle ekstra udfordringer.
Hvis du allerede er vant til at rejse, har du sikkert også konstateret, at der er visse begrænsninger både økonomisk og medicinsk. Først og fremmest kan det være dyrt for personer med en kronisk sygdom at tegne en rejseforsikring, men den er nødvendig at have. Måske er du også bekymret over, om der vil være adgang til gode behandlingsmuligheder og kvalificeret sundhedspersonale, hvis sprog du forstår, når du rejser i udlandet.

Når det er sagt, så er det at rejse en af de største glæder i tilværelsen. Når du lever med hæmofili, kræver det bare lidt ekstra planlægning. Det ser vi på nu.

Det er slet ikke så svært


Som med så meget andet her i livet er planlægning nøglen til en god rejse. I tre grundlæggende trin kan du sikre, at din rejse forløber planmæssigt og uden problemer, og så kan du koncentrere dig om vigtigere ting... som for eksempel at tjekke vejrudsigten.

Samtale
 

 


Tal altid med dit sundhedsteam, før du bestiller en rejse. De kan give gode råd og hjælpe dig med forberedelserne – blandt andet dokumenter og medicin – alt efter din særlige situation.
Det er også en god idé at få din læge til at skrive et brev med oplysninger om din sundhedstilstand og den behandling, du normalt får. Det er en god idé at få brevet oversat til det sprog, de taler i det land, hvor du skal hen.

Planlægning
 

 

 

Når du booker dit ophold, skal du vælge et sted med køleskab, hvor du kan opbevare din medicin. Det er ekstra vigtigt, hvis du rejser til varmere himmelstrøg!
Dobbelttjek (og tjek igen en tredje gang), at din rejseforsikring er i orden. Rejs aldrig uden en rejseforsikring. Det er særligt vigtigt, når du har hæmofili.
Før afrejse kan du informere det nærmeste behandlingscenter for hæmofili på destinationen om, at du kommer. Via linket finder du oplysninger om behandlingscentre.

Pakning
 

 

 

 

Lægemidler kan være meget forskellige fra land til land, og derfor skal du altid medbringe din egen medicin. Hvis du rejser med fly, skal du tage medicinen med dig i håndbagagen, så du altid ved, hvor den er.

Til sikkerhedskontrollen i lufthavnen er det vigtigt, at du har et brev med fra din læge, der forklarer, hvorfor du har væsker, medicin, nåle og kanyler med dig. Sørg for, at brevet er skrevet på de sprog, der tales på dine destinationer, og at brevet forklarer konsekvenserne for dig, hvis du ikke har din medicin med dig.

Hav en kopi på dig af alle de nødvendige rejsedokumenter, herunder forsikringspolice og brev fra lægen. Det er også en god idé at tage et billede af dokumenterne, så du altid har dem på din telefon

nyd det

 

 

NP-24294