Jeg er senior og lever med hæmofili

Jeg er senior og lever med hæmofili

Jeg er senior og lever med hæmofili

Meget har ændret sig inden for hæmofili de senere år. Moderne medicin skaber fremskridt, og livet med hæmofili er meget anderledes nu, end da du voksede op. For eksempel ved vi meget mere nu om aldersrelaterede effekter af sygdommen, end vi gjorde tidligere.

Når du bliver ældre, oplever du helbredsmæssige ændringer, der kommer med alderen, fuldstændig som alle andre. Det er faser, som alle gennemgår, men seniorer med hæmofili udsættes måske for en større risiko end deres jævnaldrende. For at pleje dit helbred og minimere risikoen for at få problemer i tilknytning til hæmofilien er det en god idé at overvåge ændringerne i tæt samarbejde med dit sundhedsteam.

I Sverige bor Gert Grekow.

Som 17-årig mistede Gert sin bror, der døde af hæmofili. Han har også sygdommen selv og måtte i mange år klare sig uden medicin. I dag er Gert Grekow 73 år og mere spillevende end nogensinde. Filmen indgår i et projekt med titlen "Historier om hæmofili ", som er blevet til i samarbejde med European Haemophilia Consortium (EHC). Film: Goran Kapetanovich

senior

 

 

Med den rette behandling er det i dag muligt at leve et godt liv med hæmofili.

Læs mere om de mange muligheder for et liv med hæmofili.

 

NP-24294